Zomerkamp 2010 slalomparcours St Clement

Zondag 18 juli Saint Clement

Durance

Nadat gisteren iedereen zijn plek op de camping had gevonden en alles opgebouwd was kon vandaag de vakantie echt los. De eerste dag varen voor iedereen. De ochtend was een traditionele opstart ochtend. Alles moest opgestart worden en dit ging nog niet vloeiend. Aangekomen op de baan bleek er een anorak niet aanwezig te zijn. Dit probleem werd snel opgelost, nu kon de dag echt beginnen. Eerst de outfit aantrekken in de hitte, wat veel te warm was. De groepen werden opgesplitst en wij beginners gingen ons eigen pad.

We begonnen met een heerlijke duik in het zwembad, wat heerlijk verkoelend was. Hierna gingen we de baan bij Sint Climent op, hier begonnen we met omslaan en zelfreddend te zijn. Nu bleek dat ondanks de warmte het water erg koud is, eenmaal weer uit het water gekropen was het opwarmen aan de warmte van de zon. Vervolgens de benodigde oefeningen om goed op wild water te varen en de eerste ervaring met een beetje surfen.

Na de benodigde oefeningen en theorie gingen we in de middag een stuk de rivier op. Langs de bron van Chaufintaine daalde we weer terug naar de baan. Ondanks dat het stroomafwaarts ging was het vechten om vooruit te komen. De hevige wind blies ons af en toe bijna weer stroom opwaarts en we konden sturen met de peddels in de wind. Weer terug gekomen op de baan kwamen we de wals tegen. Dit bleek een grote uitdaging waar iedereen kopje onder ging. Een toonde zijn zelf redzaamheid, maar vervolgde zijn baan met een volle kano, wat mooi opkantwerk opleverde, alleen zo ook de baan bleef vervolgen. Na dit avontuur hadden we onze fotografe, welke even rust nodig had, zodat de eerste foto’s van het weekend beschikbaar zijn gekomen.

De overige twee bleven nog op de baan spelen, dit leverde het nodige zwemwerk op wat onze instructeur bezig hield. Echter de dag liep langzaam ten einde en de krachten waren langzaam weggevloeid gingen we vertrekken, toon kwamen we nog twee mensen van Levitas tegen. Deze stonden op dezelfde camping als wij en hier hebben we mee afgesproken. Nu sluit ik dit verhaaltje af om nog een biertje met ze te drinken.

Groeten,

Jeroen