Zomerkamp 2010 Hawai Sur Rhone

Vrijdag 15 juli Hawai Sûr Rhone

Terwijl alle andere thuis in Nederland nog moed aan het verzamelen zijn, gaan drie verkenners genaamd Polo, Nyke en Ellen, op voor onderzoek uit. Zij strandde bij Hawai Sur Rhone.

Twee van de drie dappere verkenners stapten in de boot om deze golf te trotseren, de derde was bezig met het schrijven van het testament van de twee vaarders.

Na diverse malen met trots de golf te hebben getrotseerd, sloeg het noodlot toe bij één van de twee vaarders. De derde ging snel verder met het schrijven van het testament want zij zag het al helemaal fout gaan. De vaarster werd door de golf gegrepen, ging om, kwam boven , ging om, kwam boven en ging vervolgens weer om, waarna haar zuurstof op raakte en ze genoodzaakt was om het lusje van haar spatzeil te zoeken. Daar ging de boot en de persoon met peddel de golf uit. De tweede vaarder genaamd Polo kwam na het mooi afronden van een kickflip boven op de golf achter de drenkeling aan. Na een zwemtocht van ongeveer 5 minuten, waarbij een afstand van ongeveer 500 meter kwam de vaarder met drenkeling en materiaal aan op de kant. Na het even op adem komen van de drenkeling werd de boot geleegd en stond de barretocht terug naar de overkant op de planning. Deze terugtocht duurde ongeveer 5 keer zo lang dan de zwempartij. Maar uiteindelijk kwamen de twee vaarders weer terug aan de goede kant. De zwemmer bleef maar even lekker aan de kant liggen terwijl zij toekeek hoe Polo meerdere malen de golf trotseerde en elke keer weer schreeuwend de golf uit kwam omdat hij weer iets gaafs had gedaan. Uiteindelijk moest iedereen weer de auto in omdat er nog een reis van 4 uur op de planning stond richting het Durance gebied, waar de drie verkenners de volgende dag de verder rest van de dappere vaarders van Okawa zullen ontmoeten. Wat er verder allemaal gebeurt gedurende het kamp, zul je lezen in de onderstaande tocht verslagen.

Ellen