Zomerkamp 2010 grote kloof van de Ubaye

Zaterdag 24 juli de kloof van de Ubaye

Er werd al een dag of twee over gesproken maar ik moest het nog maar even zien. Idee van Casper en Roy om als afsluitende dag voor Polo, Bram en ik eens even de beruchte kloof van de Ubaye te gaan varen. Een kort traject maar met flinke waterstand een goeie 4+ met 1 á 2 passages 5, een erg verblokt stuk met dikke walsen, onderspoelingen en (blijkbaar) syflons erin. Het leukste is dan nog wel dat het een kloof is, waar redding dus bijna alleen maar met helikopter mogelijk is. Dit laatste zorgde ervoor dat het voor Bram met zijn losse schouder een te groot risico was en daarom helaas niet meekon.

Dit alles maakte me de avond van tevoren toch redelijk gespannen. Gelukkig was ik ‘s ochtends weer helemaal stoked om te gaan en na een bakkie pleur ook weer enigszins wakker. Ik stap met Polo een kilometertje hoger in zodat ik nog even kan wennen aan de Diesel waar ik in vaar. De waterstand is hoog, dus dat belooft wat. De eerste mooie passage die we met Casper en Roy varen gaat tussen twee rotsen door recht onder een waterval, machtig mooi. Daarna begint de eerste echte passage, de Lions Den, met deze waterstand een ww5. We scouten met z’n 4en de hele passage en Casper is de enige die besluit hem te varen. Hij vaart een superstrakke lijn en komt lachend beneden aan. Bij de tweede serieuze passage zitten er vlak achter elkaar twee must-boof walsen. We pakken met z’n allen de chicken run. Hierna komen er alleen nog maar mooie passages in een prachtige kloof. We scouten nog 2 á 3 serieuze passages en het gaat allemaal lekker. Bij de laatste echte passage ga ik nog wel om, maar ik kan me gelukkig snel herstellen en rol weer overeind. Blij toe aangezien er twee flinke walsen en een spuiter achter zitten. Er komen nog wat leuke stukken, maar de druk is er nu al af. We varen door tot het einde in het stuwmeer en drinken nog een gekoeld biertje in de kano. Echt een geweldige rivier qua water, maar zeker ook qua omgeving!

Hierna afscheid genomen van Casper en Roy die het plan hadden om te gaan zuipen en dan gaan kite-surfen. Polo en ik gingen door naar de rest van Okawa die op het baantje van Argentierre aan het spelen waren. Bram heeft hier naar horen zeggen nog een mooie loop gegooid en is vervolgens gaan zwemmen omdat z’n spatzeil opeens open was (… klinkt verdacht). Gelukkig was de rest van Okawa present om het materiaal van Bram te redden.

Tom