Dag 3, gevorderden

Rivier: de Salza, freestylen, in de golf net voor de kleine kloof (vlakbij de T –splitsing)

Niveau: WWII

Karakter: Grote golf met rechts een groot keerwater van waaruit goed de golf ingevaren kan worden. Eenmaal in de golf kun je eenvoudig blijven surfen. Te ver naar links spoel je uit de golf en spoel je mogelijk tegen de rotswand.

Beschrijving:

Vandaag zijn we direct naar de golf bij de T-splitsing op de Salza gereden. Na een stevige warming up zijn we iets boven de golf ingestapt en naar de golf gevaren. Hier heeft Casper de minder gevorderden geleerd om de golf op de juiste manier in te varen zodat je kunt blijven surfen. Dit was vooral een kwestie van heel vaak proberen. Gelukkig kun je, als je doorspoelt , snel weer terugkomen in het keerwater voor een nieuwe poging. De meer gevorderden freestylers heeft Casper nog verscheidende moves geleerd.

We sloten de ochtend af met het invaren van de golf zonder peddel. Dit was voor iedereen een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk lukte het verschillende Okawanen om meerdere seconden zonder peddel te surfen. Hierna zijn we langs de kant teruggeklauterd naar de instapplek en hebben we op de camping geluncht.

Rivier: de Salza, freestylen, in de wals net iets boven de camping van Wildalpen.

Niveau: WWII

Karakter: Walsje over de hele breedte van de rivier met grote keerwaters aan beide zijden. Vanuit beide keerwaters kun je de wals invaren. Als je dwars komt te liggen is het niet moeilijk om jezelf weer recht te positioneren.

Beschrijving:

In de middag zijn we bovenaan de camping ingestapt en hebben we een klein stukje omhoog gepeddeld naar een Freestyle walsje. Hier hebben de minder gevorderde freestylers van Casper geleerd om de boot dwars te leggen en weer recht. De meer gevorderde freestylers hebben van Casper weer allerlei moves geleerd.

Eenmaal uitgespeeld zijn we weer afgezakt naar de camping en konden we direct de douche instappen. Het oefenen bij beide Freestyle golven met beide hun eigen karakter maakte de dag tot een geslaagde Freestyle dag.

Anton