Vaarregelement

Lees voordat je je aanmeldt voor een Okawa trip alsjeblieft de volgende regels. Wees er zeker van dat je alles begrijpt en dat je het benodigde materiaal hebt. Mocht je twijfels hebben vraag het dan voor de zekerheid aan de trip organisator of het bestuur van E.S.K.V. Okawa.

Meld je ten laatste 5 dagen voor aanvang van de trip aan bij bestuur@okawa.eu zodat er duidelijkheid is over hoeveel personen er meegaan en er voor voldoende vervoer gezorgd kan worden.

Belangrijk is te weten dat de trips van Okawa georganiseerd worden door vrijwilligers en niet commercieel begeleid worden (tenzij anders vermeld). Dit betekent dat je als deelnemer volledig verantwoordelijk bent voor je eigen acties en beslissingen. Ook is het je eigen verantwoordelijkheid dat je het benodigde materiaal bij je hebt (een lijst met deze benodigdheden is hieronder gegeven) en dat je je aanmeldt voor trips op je eigen niveau. Mocht je hier niet zeker van zijn, neem dan contact op met de trip organisator of het bestuur. Tijdens de trip zelf blijft het echter je eigen verantwoordelijkheid om een stroomversnelling of passage te varen (of in geval van brandingvaren een stevige branding). Bij Okawa trips wordt er per trip een trip leider aangesteld (deze kan verschillen van de organisator). De trip leider mag mensen ter plekke uitsluiten van deelname aan een tocht of stroomversnelling.

Verplicht mee te nemen materiaal

De volgende spullen ben je verplicht bij je te hebben tijdens een Okawa trip:

  • Zee/rivierwaardige kajak met luchtzakken
  • Een goede peddel
  • Een zwemvest
  • Een spatzeil
  • Een helm
  • Een neopreen pak
  • Schoentjes (liefst neopreen)
  • Andere thermische kleding in het winterseizoen (eventueel fleece kleding)
  • Paspoort

Ander aanbevolen materiaal zijn een reserve peddel, extra warme kleding, een eerste hulp pakket en een werplijn (wees er zeker van dat er in ieder geval een paar EHBO pakketten en werplijnen aanwezig zijn in de groep). Verder is het niet verstandig katoenen kleding direct op het lichaam te dragen en moeten deelnemers voor hun eigen eten en drinken zorgen.

Okawa biedt de mogelijkheid om bovenstaand materiaal te huren. Er is geen onbeperkte voorraad aanwezig (5 neopreen pakken en 5 anoraks) dus wees er snel bij. Voor het lenen van de uitrusting zal een huurprijs berekend worden van 3 euro per trip.

Verzekering

Wees er zeker van dat je verzekerd bent tegen schade aan je eigen materiaal of je eigen persoon. Neem hiervoor contact op met je verzekeringsmaatschappij. Kijk daarbij ook goed na of wildwater sporten binnen de dekking vallen!

Ten laatste moet een trip gezien worden als een avontuur voor iedereen tenzij het onder begeleiding van een instructeur of commercieel begeleid is. De deelnemers delen de verantwoordelijkheid van het gedrag tijdens de trip, en iedere deelnemer is verantwoordelijk voor het bepalen van zijn eigen vaarmogelijkheden en veiligheid. Deelnemers worden echter wel aangemoedigd (niet verplicht) elkaar tips en advies te geven!