Spiegelwaal zomer 2021

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Zo zorgde hoogwater voor wat problemen in België en een overstroomde spiegelwaal in Nederland. Daar zijn grote Harm, Suzan, Maik, Mick en Rick op afgegaan om lekker te gaan varen.

Het water stond daar zo hoog dat we er niet van onderuit er in konden varen. Dus elke keer als je eruit stroomde, moest je weer omhoog lopen met de boot. Dat heeft ons er niet van weerhouden om lekker in de golf de grenzen op te zoeken.

En dat het warmer weer is dan we gewend zijn maakte het ook helemaal goed.

De reden dat Rick dit stukje mag schrijven is dat hij een slecht spatzeil heeft. Gelijk de eerste keer dat hij in de golf zat sloeg hij om. Niks aan hand natuurlijk, want hij kan gewoon rollen. Maar toen hij sternstallend rechtop kwam, bleek dat zijn spatzeil geïmplodeerd was en de boot gevuld met water was. Eerst probeerde vliegtuig Rick als onderzeeboot Rick naar de kant te varen. Halverwege besloot hij, om het in zijn eigen woorden te beschrijven, een gedwongen nooduitstap te doen.

En hoe hoog het water ook stond, ons niveau was erg, erg laag. Om de quotes van de nieuwsstroom te besparen, kan die dag als volgt beschreven worden: Rick past goed op Suzan, Maik houdt van speeltjes en Mick past op de eerstejaars. Harm's quotes waren zelfs in context niet goed te praten.