Plattling 2009

Okawa Goes Plattling voorjaar 2009

<<Klik hier voor de foto's!>>

Het bestuur van Okawa heeft goed werk verricht: de paastrip is een feit. De Okawanen Nyke,Polo,Martijn,Erik en Bart gaan onder professionele begeleiding van René Boom op Paastrip. De bestemming: Plattling, de weer- en watervoorspellingen zijn goed!

Plattling is een pittoresk Zuid-Bayers dorpje dat je een geweldig vakantiegevoel geeft.

Onder de Freestyle kanoërs is het bekend vanwege zijn ultieme playspot.

“In Plattling ligt een hele lange wals op de rivier de Isar. Aan beiden kanten van de rivier is er een kleine golf waardoor het invaren van de wals heel gemakkelijk is. Ook is de playspot heel diep zodat je je hoofdje niet stoot en er zijn grote keerwaters zodat je makkelijk weer opnieuw kunt beginnen.”

Om vijf uur verzamelen we bij het sportcentrum van de TU/e. De boten worden ingeladen en we kunnen vertrekken. In Venlo pikken we Bart en Erik op, twee oud-Okawanen die graag nog een keer mee gaan.

Nu begint de heel lange rit dwars door Duitsland, een echte Road Trip!!!!!!!!

Onderweg blijkt maar weer hoe handig mp3-spelers van allerlei formaat kunnen zijn; René schotelt ons de meest onbekende muziek voor, later zelfs bekende afleveringen van Bert en Ernie en loodst ons zo bijna ongemerkt naar Plattling.

Als we daar aankomen is het al erg laat en moeten we in het donker de tenten opzetten. Met sommige tenten duurt dat even, met andere gaat het heel snel. De langzaamste is de tent van Martijn, daarvan moesten we eerst nog verzinnen hoe hij er ook alweer uit moest komen te zien. Erik en Bart hoopten de snelste te zijn met hun klik-tent, maar niemand kon het werp-tentje van René verslaan. Daarna zijn we snel gaan slapen.

Voordat menigeen wakker is wappert er al een Riverproof vlag en staat René klaar om te ontbijten. Niet lang daarna zit iedereen te eten in het zonnetje. Om het ontbijt compleet te maken bakt Martijn lekkere eitjes en zorgt Bart voor een lekker kopje thee.

Na het ontbijt inventariseert René de persoonlijke doelen voor deze Paastrip. We zullen ze hieronder even samenvatten:

Nyke wil vertrouwen krijgen in de wals.

Polo wil cleans kunnen maken en “lots of fun” hebben.

Erik wil speelser worden in de wals.

Bart wil gecontroleerde cartwheels kunnen maken.

En Martijn wil zijn eerste flatspin maken, en als dat de eerste van de groep is zou dat helemaal mooi zijn.

Na deze inventarisatie kunnen we echt beginnen. We gaan het water op en starten meteen met een strak stappenplan van René dat ons goed op weg helpt. Voordat we het weten liggen we om beurten in de wals en gaat het voorspoedig.

Dag één staat in het teken van walscontrole, dat wil zeggen, je verplaatsen in de wals in de richting die jij wilt en vooral ook op het moment dat jij het zelf wilt. Dit gaat iedereen op zijn eigen niveau goed af.

s’ Avonds hebben we gezamenlijke BBQ geregeld met de andere aanwezige Nederlanders, een groep onder leiding van Casper van Kalmpthout en Roy Hopmans. Bij een echte BBQ horen natuurlijk grote stukken vlees en lekker witbier, dit was dan ook in grote hoeveelheden aanwezig. Nadat iedereen voldoende gegeten had werd de BBQ omgetoverd tot een heus kampvuur en kwamen de grote kanoverhalen los. (red: Voor dat omtoveren was echt een beetje magie nodig!) Door de nodige biertjes werden deze verhalen wel flink aangedikt, maar dat maakt ze niet minder leuk.

De volgende ochtend worden we wederom door de hete zon onze tenten uitgejaagd en zitten we vroeg op het water, echt een prestatie voor de gemiddelde Okawaan. Misschien helpt het dat we direct naast het water kamperen.

’s Middags wedt Martijn met Nyke en Erik wie de eerste flatspin zal maken, en houden Bart, Rene en Polo een Big Air loop contest.

De eerste flatspin wordt gemaakt door Erik en s’avonds bij het kampvuur komt de laptop erbij voor het fotobewijs van de Big Air contest.

Het is een echte nek aan nek race tussen Rene en Polo maar uiteindelijk wordt Polo unaniem tot winnaar verkozen.

Op de laatste dag hadden we enkel een ochtendsessie. Na deze ochtendsessie hebben we lekkere pannenkoeken gebakken. Dat is een echte Okawa traditie die al vele jaren wordt gehandhaafd. Hierna is het tijd om onze spullen in te pakken en naar huis te vertrekken, met een beetje geluk zijn we dan om tien uur s’avonds weer bij de Okawa loods. (red: door een mega-file is dit jammerlijk mislukt!)