Op bezoek bij Levitas

Dag 2: Kanopolotoernooi bij Levitas

Na een late avond en niet al te veel slaap dankzij wat mensen die hun telefoon vergeten waren op stil te zetten word ik redelijk brak wakker. Gelukkig heeft Levitas alles goed geregeld en staat er binnen no-time koffie klaar en ontbijt. Ik probeer het moment van mijn koude kanozooi aan te trekken zo lang mogelijk uit te stellen, maar eenmaal omgekleed is het in het zonnetje heerlijk!

Op het programma van vandaag staat een toernooitje kanopolo tegen Euros en Levitas. Nu gaat kanopolo er bij hun iets anders aan toe dan bij ons in het zwembad. Beide verenigingen spelen kanopolo in competitie, dus dat wij een alternatieve tactiek moesten verzinnen was wel duidelijk. Die tactiek was heel simpel: rammen!

Terwijl Euros en Levitas de eerste partij aan het spelen waren (0-1) lag het gros van Okawa lam in het zonnetje te slapen, echt veel hebben we er dus niet van mee gekregen. Wij kregen de boten van Levitas zodat onze partij tegen Euros qua materiaal in ieder geval nog eerlijk zou zijn. Helaas werkte onze tactiek niet optimaal en ondanks onze beste pogingen hebben we met 2-0 verloren.

Onze partij tegen Levitas ging daarentegen een stuk beter! Het eindigde volgens mij weer in 2-0 voor Levitas, maar onze persoonlijke score was super: 2 mensen van Levitas om, waarvan 1 zwemmer! Dank hiervoor aan Harm als een eerste beste stormram. Ook hadden we mazzel met de Duitse Eurosser die ‘lichtelijk’ in ons voordeel floot, tot ongenoegen van sommige Levitassers.

Euros had voor een fraaie Studenten Kanopolo Kampioen wisseltrofee gezorgd, die aan Levitas werd uitgereikt. De rest van de middag hebben we heerlijk luierend doorgebracht met een biertje erbij. Zo af en toe stapte er nog wat mensen in de boot voor een K1/K4 ervaring of een freestyle demo.

Al met al een super gezellig weekend wat we zeker vaker moeten doen!

Tom