Kano-wandelweekend

Duckhunt

Na een lekkere wandeldag en een prima overnachting in een kasteel was het vandaag tijd om te gaan varen. Na nog ontbijtje en een koffie nog even snel een keer de waterstand bekijken. Deze was op de Perlbach laag, maar te doen en de Rur was ook gewoon te varen.

Snel de andere groep nog even waarschuwen en toen wachten, en nog langer wachten. Een goed uur later dan gepland konden we het water op. Onze 2 beginners stonden na Monschau te wachten en de rest vertrok bij de Perlbach. Deze zag er spannend uit, echter de lage waterstand en gebrek aan stroming maakte het meer keien rijden. Iedereen kwam wel 1 of meerdere keren vast te zitten. Direct na de Perlbach pikten we een Duitser op, the crocodil man, vanwege een krokodil op zijn hoofd. Deze voer met ons de stad door.

Hierna voeren we de stad door. Eveneens was het met de lage waterstand nu goed kijken hoe de passages genomen diende te worden, want dit bleek anders dan normaal.

Na een hoop aandacht van de kant om ons als kanoërs en een paar leuke passages vonden we een nieuwe uitdaging. De dag ervoor had er een badeendjesrace plaatsgevonden en in de keerwaters lagen nog allemaal eentjes, groot en klein. Aan ons Okawanen natuurlijk de taak voorbehouden dit plastic uit de natuur te halen en zoveel mogelijk eenden te verzamelen. Na Monschau kwamen we bij onze beginners en gingen deze verder met ons. Hier was de rivier weer wat rustiger en was het af en toe over de stenen gaan. Gedurende de rivier werden onze kano’s steeds meer gevuld met een rijke buit aan eenden.

Aan het eindpunt zijn we nog gezamenlijk met alle eenden op de foto gegaan en hebben we ze mee genomen naar Eindhoven. Hier zijn ze in de loods geplaatst, waar ze mooi als versiering staan.

Jeroen