Irreler wasserfalle (Prum) 2 januari 2014

Na een brakke nieuwjaarsdag even lekker varen, altijd een goed plan. Nyke had dat plan gelukkig ook en met Harm (Niekus) erbij waren we compleet.

’s Ochtends vroeg bij de loods afgesproken en rond een uurtje of 9 waren we al op weg richting die Deutsche land. Elke keer op weg naar de Prüm vraag je je toch af of het het nou wel waard is om die dikke 2,5 uur in de auto te zitten om een traject van een paar honderd meter te gaan varen. En dan heb je niet eens een lopende band die je weer bovenaan het traject afzet. Maar eenmaal gearriveerd staat de waterstand goed en zijn je zorgen voorbij. De trappen boven de brug bleken niet te varen omdat er een dikke boom in de weg lag, voor mij geen probleem hoefde ik minder ver te lopen.

Op het water bleek de waterstand perfect en er scheen ook nog eens een heerlijk warm zonnetje waardoor het eerder voorjaar leek dan begin januari. Het varen ging lekker en na 1 of 2 keer de crux passage (onder de brug) de hebben gevaren ging ook die bij iedereen goed. In een paar speelgolfjes lang blijven hangen en verschillende traverseer mogelijkheden uitgeprobeerd.

We baalden dat we allemaal geen camera bij hadden om iedereen die niet mee was jaloers te maken, maar gelukkig stond er bij de 3e ronde een aardige Duitser met een dikke spiegelreflex en statief foto’s van ons te maken bij de mooiste passage! En hij was ook nog eens zo aardig om ons die foto’s te mailen. Harm en ik deden nog een laatste 4e ronde en daarna was het genoeg om terug naar Eindje te rijden.

Tom

Waterstand: 80 cm