Introkamp 2010 dag 2 - Hohenlimburg

Op zondag was het opstaan uiteraard zwaar na onze avonturen met de muts de avond ervoor… Gelukkig had iedereen superveel zin in nog een dagje varen en gingen de boterhammen met pindakaas en chocopasta in diverse varianten er goed in. Snel de tentjes opruimen en de auto’s inladen en we waren onderweg naar de Lenne.

We (de beginners) werden ingedeeld in 2 groepjes, met wie we de rest van de dag het baantje af zouden gaan varen en flink zouden gaan oefenen op de verschillende kayaktechnieken. Wij hadden Papa en Mama Eend erbij, dus dat beloofde helemaal goed te gaan komen!

Het varen in Hohenlimburg bleek een stuk moeilijker te zijn dan op de Erft. We moesten dan ook flink aan de bak om te leren hoe we keerwaters in en uit moesten varen, hoe we moesten traverseren, hoe we rotsen moesten knuffelen en zelfs moesten we nog proberen om in de golf te surfen. Dat bleek allemaal niet zo gemakkelijk te zijn, dus al snel ontdekten we dat rotsen knuffelen rechtop leuker is dan ondersteboven en dat het water van de Erft een stuk warmer is dan dat van de Lenne. Gelukkig bleven Papa en Mama Eend ons trouw opvissen uit het water als we weer eens gingen zwemmen, dus kwamen alle eendjes levend terug.

Op zondag werden ook de auto's van Polo en Nyke dan eindelijk verlost van hun zware last: we gingen topoduo varen. Als beginner betekent dat voorin zitten met een gevorderde Okawaan achterin en dan de rivier af. Dat is echt leuk! Het gaat echt super hard en je leert ook nog eens hoe opkanten en dergelijke dingen dan eigenlijk zouden moeten (maar het gaat vooral gewoon heel erg had :) ). Helemaal op het einde werd er ook nog even een serieuze topoduo wedstrijd gehouden. Polo en Elmar, Bram en Tom en Harm en Elise streden om de oneindige eer om de topoduo wedstrijd te winnen. Om deze wedstrijd te winnen, moesten er een aantal keerwaters genomen worden en er moest een rondje om het eiland gevaren worden, dus het was niet alleen maar superhard naar beneden peddelen. Desalniettemin ging het best wel lomp hard. Na een spannende race gingen Bram en Tom er met de oneindige eer vandoor, tot grote frustratie van Polo uiteraard.

Toen was het alweer ver voorbij de tijd dat we eigenlijk naar huis wilden gaan, dus het was tijd om te gaan douchen en de boten op de trailer te gaan binden. We vertrokken weer naar Eindhoven, waar Pascha met een heerlijke maaltijd op ons zat te wachten. Het was een rijsttafel met een heuse superlekkere chocoladetaart als toetje! Daarna gingen we moe en voldaan weer naar huis om te gaan dromen van de volgende trip, organisatie van het weekend: bedankt!

Foto's van de groep de dag erna in het zwembad