Hohenlimburg mei 2011

Het is weer een heerlijke zonnige zondagochtend, perfect weer dus om lekker te gaan varen! Snel de kleine bootjes (de diesels waren mee met de gevorderden om dik water te varen) op het dak gebonden en vertrokken richting Hohenlimburg, of toch niet helemaal?

Vlak voor de Duitse grens bedenkt Nyke’s auto dat hij er helemaal geen zin in heeft en begint vreselijk te schudden. Snel op zoek naar een stopplaats. We zien in de verte een parkeerplaats, alleen stond deze helemaal vol met vrachtwagens dus schoten we maar de vluchtstrook op. Gestrand op de vluchtstrook in de brandende zon alle banden checken, maar tevergeefs die waren allemaal prima in orde. Toen zat er nog maar een ding op, de wegenwacht bellen.

Na een korte tijd arriveerde de sleepwagen die ons een stukje Duitsland in bracht. Na een volledige controle en zelfs een proefritje kon deze aardige man helemaal niets vinden. Toen we de reis voortzette verliep de reis verder vrij soepel.

Eenmaal aangekomen was het snel spulletjes afladen, omkleden en te water! Aangezien ik nog nooit in een kleiner bootje dan een diesel op wildwater gevaren had. Was ik wel behoorlijk nerveus in de Hawaii, wat niet helemaal onterecht bleek te zijn. Na de eerste zoveel golven ging ik al om! Ik kon gelukkig het zwemmen nog uitstellen door te rollen. Maar ook dat bleek alleen maar uitstel van executie want de tweede keer moest ik er toch echt aan geloven en gaan zwemmen.

Irene en ik waren wel ontzettend blij met Nyke, een betere instructeur voor opkanten en keerwaters varen kun je je bijna niet wensen. Zo vaak we in het begin moesten zwemmen en of rollen zo goed ging het later op de middag met het boven water blijven. We hebben zelfs allemaal een poging tot freestylen gedaan door te ondersnijden wat nog bijzonder goed ging (en niet uitliep op een zwempartij) en te surfen.

Eenmaal uitgeput uit het water en gedoucht gingen we weer terug, we besloten om nog even een hamburger met wat frietjes te eten in Eindhoven en toen sloeg het noodlot toe voor de auto. Bij het inparkeren bleek de aandrijfas gebroken te zijn en moest de auto weggesleept worden. Dus moesten we de bootjes even overladen en konden we toch nog terug.

Leerzaam en super dagje dus, alleen jammer van de auto.

Dave Huisman