Freestylen voor beginners

Zondag 27 februari gingen we op “Freestyle trip voor beginners”. Eigenlijk zouden we naar Hohenlimburg gaan, maar toen we nog onderweg waren, kregen we al telefoon van René dat daar een wedstrijd bezig was. Snel omgekeerd dus en naar de Erft gereden. We hadden de waterstanden van de Erft al een tijdje in de gaten gehouden en dacht dat het eigenlijk te laag zou staan, maar met ongeveer 70 cm bleek het ook goed te doen te zijn.

Toen we wegreden was het in Eindhoven nog bewolkt met wat regendruppels. Dat veranderde onderweg gelukkig al snel in stralende zonneschijn. Omkleden op de parking was dan ook geen probleem en al snel stonden we klaar met onze kano’s. Eerst gingen we even oefenen bij de brug: instappen boven de brug, over het verval heen en daarna daar in de golfjes oefenen. De gevorderden moesten traverseren, liefst zo dicht mogelijk bij de brug, de beginners oefenen met in- en uitvaren van de stroming. Uiteraard presteerde ondergetekende het om te gaan zwemmen, vandaar dat ik nu dit stukje zit te schrijven. Na een tijdje hadden we genoeg geoefend en zijn we naar beneden gegaan naar de wals.

Daar was het echt superdruk, half kanoend Duitsland en Nederland had hetzelfde plan als wij. Gelukkig was het niet heel vervelend om lekker in het zonnetje te chillen op het water. René bedacht voor iedereen passende oefeningen en legde vanalles uit en we gingen allemaal hard aan het trainen. Uiteindelijk hebben we wel een uur of 4 in het water gelegen en Gerrit en Michael hadden het surfen in de wals al aardig door!

Toen we genoeg gevaren hadden, was het weer relaxed omkleden in het zonnetje en konden we weer terug naar Eindhoven. Daar had Ellen heerlijke hamburgers klaar gemaakt, die gingen er goed in na de vermoeiende dag. Ook werd er natuurlijk de nodige cola naar binnen gewerkt, die helaas niet altijd het gewenste resultaat heeft bereikt…

Conclusie van de dag: freestylen is gaaf, nog wat oefenen noodzakelijk en hamburgers zijn lekker!