Freestylen op de Erft, december 2013

Zondag 1 december gingen we met z’n zevenen naar de Erft om een dagje te gaan freestylen.

Om half 10 's morgens was iedereen bij de loods aanwezig om de boten op te binden en alle andere kajakmeuk in de auto’s te laden. Rond half elf was alles klaar en zijn we onze tocht begonnen naar de Erft.

Onderweg hebben we ons flink volgepropt met pepernoten. Bram en Irene hadden een flinke zak meegenomen die Martijn op zijn beurt op slinkse wijze achterover had gedrukt zodat hij bij ons in de auto terecht was gekomen.

Tijdens de rit werd Birgit die voor het eerst op wild water ging varen flink voor de gek gehouden dat ze waarschijnlijk wel ging zwemmen door mijzelf, Martijn en Erik. Nu ben ik er inmiddels wel achter dat er een God bestaat voor mensen die voor de gek worden gehouden, maar daarover later meer.

Toen we bij de Erft waren aangekomen, zijn we snel gaan omkleden en het water op gegaan.

Bij de slalombaan zijn we begonnen met varen. Nou ja de meeste van ons dan! Na vijf minuten lag ik lekker te zwemmen tussen de geirriteerde Duitse slalomvaarders. Birgit had een big smile op haar gezicht en vroeg meteen aan me lukt het? Dit had ik natuurlijk dubbel en dwars verdiend!

Na 10 minuten werd het wel erg druk op het slalomparcours en zijn we verder afgezakt naar de wals. Daar hebben we nog lekker gevaren (gezwommen) en was super leuk.

Na wat tips van Polo , Martijn en Irene een paar keer door de wals gevaren wat echt te gek was. Erik zal zich ongetwijfeld ook wel goed vermaakt hebben, hij was namelijk niet weg te slaan uit de wals.

Tegen half vier zijn we het water weer uit gegaan en na een lekker bakkie warme koffie en chocomel zijn we weer terug gegaan naar Eindhoven.

Al met al een hele leuke dag gehad en lekker gevaren (gezwommen).

Joris