Freestyle in Wageningen!

Stel je voor, het is al weken droog, de Erft staat onder de 70 cm en er is echt nergens maar dan ook nergens in de buurt fatsoenlijk water, wat doe je dan? Juist ja, dan ga je naar Wageningen!

In Wageningen hebben ze namelijk heel veel boeren die graag hun land irrigeren met water uit de Rijn. Om dat water bij het land te krijgen, is een klein riviertje wel handig. Als het lang droog is geweest, gaat dat riviertje natuurlijk een beetje laag staan, dus dan moeten de sluizen open om extra water toe te voeren. En extra water + stuwtje = walsje = freestyle! Via via waren we aan dit adresje gekomen en we waren er op goed geluk maar heen gereden. En we hadden geluk: al stond er iets minder water dan de week ervoor (volgens de bewoners naast de stuw), kon je er nog steeds wel wat leuks doen!

Het weer was echt heerlijk, dus genietend van de zon doken Bram en Polo de golf in om wat freestyle moves te laten zien. Dat zag er goed uit, vonden ook de voorbijgangers, want al snel stonden er een heleboel mensen te kijken!

Het was niet zo’n heel makkelijk walsje, niet ideaal dus voor absolute beginners om een beetje te oefenen, maar de “Woehoe!” (wie kent hem niet? Voor demo’s of uitleg contacteer ondergetekende) lukte uitstekend. Al stak die qua complexiteit wel wat af bij de cartwheel met helikopter… Aangezien de rest van de rivier niveau Dommel was, kon je er ook lekker vlakwater varen (langs een Ooievaarsnest). Of op de kant genieten van de zon natuurlijk!

Prima dagje dus, en een goede oplossing voor als er nergens water staat en je toch wil varen!

PS: Hans (de voorbijganger die foto’s van ons maakte), bedankt voor de foto’s!