ELO weekend 2013

Niet alleen beneden de rivieren schijnt wat te beleven te zijn, daarom gingen er drie dappere Okawanen kijken of er wat te beleven viel in Enschede. De heen weg begon met een les Nederlands voor Daruisz en een les Pools voor Martijn en mij. Woorden met veel g-klanken waren extra leuk om aan een Pool te leren. Daarnaast hebben we hem ook iets beschaafders geleerd dan zijn tot dan toe enige Nederlandse openingszin: “noiken in de koiken”. Mocht je in de toekomst een Pool tegenkomen die ineens “jouw huis of mijn huis?” zegt, dan ontkennen Martijn en ik alles. Na deze reis overleefd te hebben waren we precies op tijd voor het eten. Enschedese chinees smaakt precies hetzelfde als Eindhovense.

Na het eten was het tijd om aan de bar te gaan hangen. Daar hebben ze bij Euros een mooie plek voor, samen met de roei- en zeilvereniging hebben ze daar een bar. Na een aantal topspellen zoals paardenrace en zoek de schoppenvrouw, was het tijd om Daruisz zijn geleerde versierkunsten op de proef te stellen. In eerste instantie was hij het er niet mee eens, maar nadat we hem 2 shotjes hadden beloofd was hij toch over gehaald. Aletta was het slachtoffer van de zin “jouw huis of mijn huis”. Vervolgens kwam hij weer terug met de melding dat hij 2 shotjes had verdient. Dus wij aan Sietse twee shotjes gevraagd, maar helaas voor Dariusz hadden ze geen sterke drank. Maar hij zou wel wat regelen. Na wat gerommel in de keuken kwam hij terug met iets wat op jägermeister leek. Met de nadruk op leek, de twee geheime ingrediënten die we tot nu toe kennen zijn balsamico en koude koffie. Maar Polen zijn wel wat sterkers gewend, dus zonder vooraf te ruiken en vervolgens zonder blikken of te blozen gooide hij het achterover. Aangezien het al een beetje licht begon te worden werd het toch tijd om een bed te gaan zoeken.

Zondag, kanopolodag. Na een goed ontbijt werd het tijd om eens iets kano-gerelateerds te gegaan doen. Dus kano-outfit aan en gaan. Het is maar goed dat wij geen kanopolo-boten hebben, want dat zijn de grootste ondingen die er bestaan. De eerste wedstrijd was Okawa-Euros, waar we best hard ingemaakt werden. De tweede wedstrijd was Euros-Levitas, dus toen konden we even de kunst afkijken en zien hoe Levitas werd ingemaakt. Daarna was het weer onze beurt, dit keer dus tegen levitas. Dat ging best goed, we hadden de poloboten een beetje onder controle en dat scheelde een hoop. Het ging zo goed zelf dat we meer goals maakten dan Levitas en zodoende tweede werden. Na een hapje breng-pizza of breng-rotti te hebben gegeten was het de hoogste tijd om weer naar het zuiden des lands terug te keren.

Zo keerden drie dappere Okawanen weer veilig terug in Eindhoven.

Groeten,

Harm