DWD sept 2011

Afgelopen weekend zijn we weer eens wezen varen op DWD. Met z’n drieen gingen we daarheen voor 2 uur vaarplezier. Voor de verandering waren we eens keurig op tijd en met 4 boten op het dak reden we naar Zoetermeer. Daar stond de baan al aan en met een zonnetje erbij zeg het er allemaal goed uit om te gaan varen. Even kaartjes halen, omkleden en we konden het water in.

Als eerste gingen we even warm varen bij de uitstroom. Paul en Bram gingen goed en al snel konden ze traverseren zonder hun peddel te gebruiken. Ook achteruit traverseren bleek niet echt een uitdaging te zijn. Tijd om de baan op te gaan dus!

Op de baan lag het goed vol rafts (waaronder het Belgische damesteam, de concurrenten van Ellen dus! (we hebben de boot toch maar niet lek geprikt)) dus het was goed uitkijken. Ook moest er natuurlijk nog eventjes gespeeld worden op alle walsen en golfjes onderweg. Toen ze weer beneden kwamen had ik nog maar 2 keer de uitstroom ingevaren/getraverseerd, angsthaas die ik ben! Ik was me net aan het afvragen of ik niet beter lid kon worden van Nayade, aangezien ik de Diesel ook al niet gerold kreeg en dus al lekker was gaan zwemmen. Bram en Paul gaven me nog een beetje les (opkanten, OPKANTEN!!!) en gingen de baan nog een flink aantal keer af.

Ondertussen was ik de uitstroom en mijn angsthaas gedoe wel beu, en ik wilde de baan wel eens af. Dat leek me niet zo’n goed plan in een kano, maar gelukkig mocht ik wel eventjes in een hotdog die toch op de kant niks lag te doen. Dat was echt super vet en ook de chute zwemmen bleek niet zo onprettig als het eruit ziet. Ook stern stallen (per ongeluk natuurlijk) en daarna weer verder varen blijkt een optie in zo’n ding, ik heb een nieuwe hobby ontdekt. Echt een aanrader voor mensen die in een kajak nog niet van de baan af kunnen/durven!

Nou na 2 uur varen waren we natuurlijk allemaal wel moe en hadden we honger en dorst, dus via de plaatselijke snackbar voor wat blikjes drinken gingen we terug naar Eindhoven. Daar was het tijd voor het allerbeste after trip eten wat er bestaat: hamburgers! Thijs kwam nog gezellig mee eten en een biertje drinken en toen was het al gauw weer bedtijd. Tijd om te gaan dromen over een mooie dag met hotdogs en hamburgers!