Ardennen Weekend Ourthe

Zoals gebruikelijk verzamelden we zaterdagochtend 8.00 uur bij de loods om alles in te pakken en op te laden. Na enig gepuzzel konden we vertrekken, alleen nog wat logistieke vraagstukken over waar we Polo en René zouden ophalen. Voor Polo zouden we bij “de laatste stoplichten” naar links moeten… alleen wanneer een stoplicht nu DE laatste? En hoe kom je daarachter zonder er eerst voor bij te rijden?

Gelukkig konden we dankzij de walkie talkies van Anton volop communiceren met alle Okawa auto’s en een motorrij training (wellicht vond die instructeur dat minder prettig). Het thema van het weekend werd spontaan Bassie en Adriaan, met Harrie 1, Harrie 2 en Harrie 3. Een heleboel Harries en duizenden bommen en granaten later kwamen we aan bij de Ourthe, waar we het water op zouden gaan. Dit was mijn eerste echte trip, aangezien ik alleen nog maar bij Höhenlimburg gevaren had, en dit voor mijn gevoel toch wel echt iets anders zou zijn. Ik vond het behoorlijk spannend, aangezien ik in Höhenlimburg niet langer dan een paar seconde in mijn bootje kon blijven zitten, en het water ergens tegen het vriespunt lag. Uiteindelijk is helemaal niemand gaan zwemmen, dus dat is wel een beetje saai… Het landschap was echter prachtig, er lag nog veel sneeuw en het opspattende water vroor bijna meteen vast aan overhangende takken. Dit gaf hele mooie plaatjes. Het leek wel of er kerstballen aan de takken hingen. Ook hebben we ijspegels bewonderd van enkele meters groot. Het was echt een prachtige tocht door de vorst nog mooier geworden.

Net voor het einde kwamen we een stuw(tje) tegen. Iedereen was er al vanaf voordat ik er erg in had. Aangezien ik zoiets nog nooit had meegemaakt, en wel veel enge verhalen had opgevangen over stuws, besloot ik maar naar de kant te varen en wou ik uitstappen. Daar leek aarde te liggen wat wel erg veel weg had van drijfzand, aangezien ik er tot mijn lies in weg zakte. Net op dat moment kwam Polo terug gevaren om uitleg te geven over de stuw. Uiteindelijk leek de stuw toch de betere optie, en ben ik niet eens omgevallen.

’s Avonds kwamen we aan op een prachtige camping waar we heel luxe in een stacaravan en huisje hebben overnacht. Het was een beetje puzzelen met de bedden, aangezien deze iets kleiner waren dan een gemiddelde Okawaan aan ruimte nodig heeft. Een bed van misschien een meter breed moest gedeeld worden met twee personen. Dit was erg knus, alleen maakte de verwarming er zo’n beetje een sauna van in het huisje. De oplossing was achteraf heel simpel; de verwarming uit zetten, wat ze in de caravan al meteen doorhadden.

Het was echt een top locatie!

Pasha