Ardennen Weekend Mava

De laatste dag kleiner riviertjes varen in België is aangebroken. Hoewel ik de dag daarvoor pas voor de tweede keer een Belgisch riviertje heb 'bedwongen' had ik toch het gevoel dat ik gebruik moest maken van deze laatste mogelijkheid legaal te varen. Het vermoeden over de lage waterstand werd bevestigd na een korte inspectie ergens in een dorp langs de stroom. Het zag er echt geweldig uit maar helaas leek het nu op een ondergestroomde mountainbike route. Een aantal mensen hebben nog getracht de rivier bij te vullen, maar het mocht niet baten. Vandaag gingen we voor het alternatief: Mava.

Nooit van gehoord, maar daar heb ik als beginner wel vaker last van. Eerlijk gezegd had ik hier niet een te hoge pet van op aangezien mijn eskimoteerskills in wit water nog onder het kopje 'amateur' vallen, en het zo ( |<-------->| ) koud was! De eerste golf is dan ook alles wat ik vanuit kano perspectief gezien heb, maar ik ben wel nog lekker rebels de wals doorgezwommen. Typisch ook dat mij dat weer ging gebeuren na diverse waarschuwingen daar toch vooral weg te blijven. Maar ja, in zulk watergeweld valt er weinig te kiezen. Mijn elegante afsprong voorkwam gelukkig dat ik op wat voor manier dan ook vast kwam te zitten, maar nogmaals: KOUD!!

Voor de meer ervaren mensen is dit natuurlijk leuk spelen. Polo, Bram, Paul, Harm, René, Martijn en Tom zijn toch een aardige tijd bezig geweest. Ik heb leuke dingen gezien, en ik ben benieuwd of het bij mij na een paar jaar kanoën ook zo soepel verloopt. Maar op dit moment lijkt het voor mij verstandiger om dit soort speeltuinen te doen als de temperaturen iets gunstiger zijn zodat een duik niet resulteert in een kwartier rare dansjes doen om weer op te warmen…

Vanaf Luik ben je in een poep en een scheet in Eindhoven om daar de dag af te ronden met pannenkoeken (of pannekoeken, niemand weet het meer zeker). Ik weet niet of dit traditie is of niet, maar als het niet zo is moeten we dat er maar van maken. Het is makkelijk, vult goed en geeft toch een beetje een feestelijke afsluiting van een dag!

Thijs