Rur 30 december 2012

Na weer een mooi dagje varen zitten we inmiddels weer thuis op de bank een pizzatje te eten. We zijn net terug van een tripje naar de Rur. Een mooi riviertje vlakbij het Duitse Monschau.

We waren met een groepje van zes. De lucht was grijs, er was regen voor iedereen en de niveaus lagen flink uit elkaar maar het was toch zeker een goed gezellig dagje. De waterstand was uiteindelijk tussen de 65 en 70 en dat maakt het een prima riviertje voor de beginnend gevorderde kayakker.

Net als alle andere kajaktripjes begon onze dag natuurlijk met op tijd opstaan om vervolgens goed bepakt bij de loods te verzamelen en de boten op de auto's te knopen. Na een ritje van een uurtje of twee kwamen we aan in een dorpje in de buurt van Monschau. Alleen niet echt bij een rivier in de buurt.. Oeps, GPS coördinaat verkeerd ingetoetst schijnbaar. Gelukkig wist een vriendelijke wandelaar wel waar we moesten zijn en stonden we kort daarna wel op het instap punt.

De tocht zelf liep eigenlijk helemaal volgens het boekje. Degene die gaat zwemmen moet een stukje schrijven is de regel, maar omdat er niemand is gaan zwemmen ben ik nu dus de zak. En dat alleen omdat ik een klein steuntje nodig had. Maar goed het was dus wel een leuk dagje. En, ow ja, we hadden tussendoor ook nog een lekker zonnetje.

Groet, Bram