Wildwaterweekend 2011

Dag 1, zaterdag 8 okt 2011

Na vier week trainen in het warme zwembad van het studenten sportcentrum, was het de beurt aan de beginners om eens echt te gaan kayakken. Het doel was de “warmwater” rivier de Erft in Duitsland. Op vrijdag avond verzamelden we, om de boten op te laden, en alle benodigdheden de verdelen (anoraks, wetsuits, helmen, en zwemvesten) zodat er op zaterdag optijd vertrokken kon worden. En zo ging het, op zaterdag ochtend werden de laatste tassen ingeladen, de laatste kano’s op de auto’s geknoopt, en nummerborden gezocht.. . Enige tijd later ging de karavaan op weg nach Deutchland. De weersvoorspellingen voor het weekend waren niet al te best. Dit merkten we onderweg ook, dreigende luchten boven Duitsland beloofden niet veel goeds. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats bij de Erft bleek het weer helemaal niet zo slecht. Dus omkleden en gaan. We besloten om meteen maar stroom opwaarts van de brug te beginnen, waar we eerst rustig warmgevaren hebben onder leiding van onze ervaren instructeurs en instructrices. Vervolgens een voor een onder de brug door gekomen zijn. De rest van de ochtend bestond voornamelijk uit keerwateren in en uitvaren, OPKANTEN!, opkanten en nog eens opkanten, en voor sommige zwemmen.

De lunch bestaande uit brood met knakworst, thee om op te warmen, en cola voor het ontsmetten viel goed. En ja wat er ingaat moet er ook weer uit. Nu blijkt dat bij sommige outfits wat lastiger te gaan als bij andere..

Het middag programma bestond uit het afvaren van de Erft onder leiding van Bram en Irene, wederom gecombineerd met oefeningen instructies en ongepland zwemmen. Maar met een explosieve start vanaf een soort kano glijbaan. En vooral met leuk varen, door de stroomversnellingen/vervallen. Richting de jachthaven

Eenmaal in de jachthaven, de boten naar de trailer gebracht en opgeladen. Omgekleed in warme droge kleren, gingen we op weg naar de camping voor:. Het eten, het bier, warmte, en waar mogelijk enige nachtrust. Het eten gekookt en geroerd met een mes vraag me niet waarom. Het bier opgedronken, en dan ook al het aanwezige bier. De warmte verkregen door middel van een menselijke knoop, inderdaad een menselijke knoop blijkt heel geschikt als warming up. Uiteindelijk heeft bijna iedereen de weg naar zijn of haar tent gevonden voor de nodige nachtrust. Zodat er terug gekeken kon worden op een dag vol “wildwater avontuur”.

Sander

Dag 2, zondag 9 okt 2011

Na een korte nacht had iedereen toch nog energie gevonden om actief te kanoen. Dit was ook zeker nodig want de baan was een stukje heftiger dan die van de zaterdag. Gelukkig zat het weer mee. De hele dag zon terwijl er regen was voorspeld. Beter konden we het niet krijgen.

Ik denk dat wij zeker als beginners een hoop hebben geleerd en hier de gevorderde kanoers voor mogen bedanken. Ik vond het een zeer geslaagd weekend.

Groetjes Inge

Link naar fotoalbum