Wildwateracademie, fluidje van een cent

Elke maand (behalve midden in de winter) geeft de wildwateracademie een training op DWD. Voor meer details over deze trainingen kun je het beste even een kijkje op hun website nemen.

Op de training van december waren we met 5 Okawanen van de partij. Rond een uur of 8 zijn we in de auto gesprongen en die kant op gereden. Ik ging zelf een bootje proefvaren (Fluid Solo S), dus ik wilde er goed op tijd zijn. Dat was gelukt, alleen uiteindelijk waren we geheel in Okawaanse stijl natuurlijk toch bijna te laat voor de training.

De training begint met het indelen in verschillende groepjes. Vandaag waren er een aantal instructeurs ziek, dus dat kon niet helemaal volgens planning gaan, maar er werden toch een aantal groepjes gevormd. Je had de pro's (waaronder Bram), die gingen met Polo varen. Het eerste half uurtje, want daarna wilde Polo een TopoDuo kickflippen. Daarnaast had je de nog iets minder pro-e maar toch wel bijna pro's (waaronder Ellen en Nyke) en die gingen met een andere instructeur de baan op. Ook had je natuurlijk een groep noobs (wel 2 vandaag) en die gingen met Georges mee.

Nou daar gingen we dan... Eerst even warm varen op het vlakke water en snel even wat peddeltechnieken behandelen. Daarna gingen we al snel de uitstroom in. Dat ging best wel prima in de Solo. Zelfs een rol was geen probleem. Toen wilden we eigenlijk naar de laatste brug om daar in te stappen. Alleen... daar had iemand zijn (zelfgemaakte) carbon boot tussen 2 pionnen gestopt en die was dus kapot en zat ook nog vast midden in de baan. De pompen moesten dus even uit en de baan liep leeg. Oh zei onze instructeur, da's mooi, dan kunnen we mooi van bovenaf beginnen als er nog niet zoveel druk op staat! Dus we liepen naar boven. Alleen tegen dat we weer in de boot zaten, was de druk eigenlijk al wel weer terug, dus het water was lekker wild. We stapten vlak na de eerste brug (na de freestyle wals) in. Dan naar het eerstvolgende keerwater links en van daaruit gewoon rechtdoor naar beneden. Haha grapjas, ik moest natuurlijk wel even uitproberen of een Solo ook goed stern stalde en de bult water na het grote verval leek mij daar een prima plek voor. Water in mijn gezicht, achterover leunen in plaats van voorover wat toch net wat handiger zou zijn en floep plons weg. Toch maar besloten om lekker te gaan zwemmen. Je moet toch uittesten of je boot wel goede zwemskills heeft he voor je hem koopt... Ondertussen kwamen we trouwens ook nog Bram tegen die zichzelf ergens gepind had tegen wat oranje pionnen. Ook dat ging gelukkig allemaal goed verder. De rest van mijn groepje besloot ook even lekker te zwemmen wat later (heel aardig van ze) en toen was ik wel weer even klaar met varen. Toen heeft Bram de Solo nog even gestest en goedgekeurd en ondertussen zat Polo in zijn TopoDuo om de kickflip uit te gaan proberen. Dat zag er best wel imposant uit, in zo'n enorme paarse boot! Het staat (een paar keer) op film, dus wellicht kun je hier binnenkort een filmpje zien... Ondertussen vaarde de rest ook lekker zijn rondjes en iedereen had volgens mij een best wel relaxte dag.

Al veel te snel ging de baan weer uit, en moesten we weer naar huis. Eerst nog even chillen in het restaurant, het kopen van de boot regelen en alles weer op de auto's laden. Het was een mooie dag!

Irene