Voorjaarskamp 2011

Zondag - Bram

Zondag was alweer de derde vaardag van ons mooie voorjaarskamp. Net als de dagen ervoor was het weer lekker warm en zonnig. We hadden de dag ervoor besloten dat we 2 verschillende trajecten op de Labe gingen varen. We begonnen met een stroomafwaarts gelegen stuk. Afgezien van de laatste passage zou het een makkelijk tochtje worden. Ideaal om een beetje warm te varen.

Het was een leuke tocht. De waterstand was weer prima en er zaten een aantal gave stroomversnellingen in. Maar toen die laatste passage. We moesten sowieso uitstappen omdat er een gevaarlijke stuw lag voor het laatste verval. We hebben onze boten op de kant gelegd en zijn meteen doorgelopen voor een nadere inspectie. We hadden inmiddels al wat woeste verhalen gehoord over dit stukje en het was eigenlijk wel zo’n beetje wat ik ervan verwacht had. Heel veel water dat tussen 2 rotsen door, 2 of 3 meter omlaag kwam gebulderd. Oef, dat gaat toch wel erg hard. Uiteindelijk hebben instructeurs Polo en René en Bart en ik het stuk toch gevaren. Een ervaring die ik niet zomaar meer vergeet. We hebben het uiteindelijk allemaal prima zonder ongelukken gevaren.

Het 2e deel van de dag hebben een hoger gelegen stuk vanaf de slalombaan weer gevaren. Het was dus hetzelfde stuk als de dag ervoor maar het was zo’n mooi stuk dat we dat allemaal niet erg vonden. Bovendien stond het weekend in het teken van het leidinggeven en we hebben die dag kunnen ervaren dat het erg veel scheelt als je een stuk echt wildwater voor de 2e keer vaart. Al met al dus weer een leerzaam dagje.

Owja, en we zijn ’s avonds nog gaan uiteten en daar was het bier niet zo lekker (soort van rioolwater zeg maar) terug bij ons huisje was het bier weer prima.

Link naar fotoalbum