Plattling (mei 2010)

Er waren eens 3 kayakkers met te veel vrije tijd en een serieus gebrek aan gezond verstand. Hun namen zijn Polo, Bart en Bram. Jep, het was een mooi tripje. Met verdwaalde hertjes, Freestyle duiven, veel whisky, en een mooie Freestyle wedstrijd als afsluiter. Woensdagavond om 12 uur in Plattling zijn was het plan. Zoals gewoonlijk een leuk idee maar het was toch al wel weer half 4 ’s nachts voor we lagen te slapen. Ach ja, daar zijn we inmiddels wel weer aan gewend en na op de heenreis met 120 km/h bijna Bambi plat te hebben gereden was het avontuur begonnen. Bambi is daarna weer het bos in gevlucht.

Onze eerste uurtjes waren gelukkig ook de droogste dus we hebben de tenten daar op ons gemakje opgezet en we hebben het eerste nachtje lekker geslapen. De golf/ wals zag er mooi uit en bleek zeker weten de rit van 8 uur waard. De waterstand was de eerste dag aan de lage kant. We begonnen met een waterstand van 184 cm. Toen we vertrokken stond ie op 196 cm. Veel minder dan 184 zou niet leuk zijn geweest. 196 was echt prima. Plattling is trouwens bij onze waterstand half golf, half wals. Je kunt dus gewoon kiezen, maar de wals is het leukst. Donderdag ochtend de eerste keer voor mij op Plattling. Zoals gezegd stond het water wat laag dus werd ik als beginnend freestyler regelmatig eruit gespoeld. Op zich wel een veilig gevoel eigenlijk.

Had ik al gezegd dat het koud was? Nou, dat was het in ieder geval wel. En het heeft ook 3 dagen non stop geregend, Wat voor Polo en mij eigenlijk best amusant was. We hebben goed gelachen toen bij Bart een laagje water in zijn tent stond. Dankjewel 2stripes! Die heeft dus maar in zijn auto geslapen. Voor de rest hebben we met een lekker kampvuurtje en een goeie fles whisky onder de plaatselijke spoorbrug geleefd. Best goed vertoeven daar eigenlijk. Dag 3 begon ik het freestylen een beetje door te krijgen en Bart en Polo gooiden ook al de ene move na de andere toen er ineens een dappere duif besloot dat hij het ook wel eens wilde proberen. Polo en ik hebben hem gelukkig kunnen redden en ook de duif is daarna gevlucht.

Zondag, de laatste dag hebben we afgesloten met een wedstrijdje tegen het Belgisch Freestyle team. Dit was echt hartstikke leuk en goede kans dat er een vervolg op komt. Op Mava waarschijnlijk. Ik wil hier ook nog even benadrukken dat ik in de semifinals boven Polo stond. Over de rest van de wedstrijd hoeven we het uiteraard niet te hebben.

Groeten, Bram