Trip Report and River info

Recent trips

Zomer intro 2018

De eerste trip van het jaar is ook weer een feit! Met een hoop enthousiaste intro`ers is het zeker een leuk weekend geworden. Bij de start verliep alles soepel de meeste Okawanen waren op tijd maar een enkeling (ik) niet. De intro`ers waren enthousiast sommigen zelfs te vroeg. Eenmaal onderweg had Auke al zin in de avond en besloot om eerst na de camping te gaan, door niet 100% communicatie wist hij niet dat we begonnen bij de Erft. Bas en Birgit moesten nog wat halen bij de Action waarna ze met een hoop leuks en lekkers terugkwamen, voor de avond waren er marshmallows en overdag waren er speel voetballen. De voetballen hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens de intro, als introspel om iedereens namen te leren kennen met lummelen en met het beoefenen met keerwaters op de plek waar de bal werd gegooid. Sommige van de intro`ers waren zo enthousiast dat ze omgingen bij het oefenen van het keerwater varen. De eerste dag leerden Ron, Elisa, Jeroen en ik om voorop te varen. Alles verliep succesvol en konden aan het einde nog leuk spelen in de wals.

11e van de 11e Hohenlimburg

De 11e van de 11e (èlfde van de èlfde) sjleit op d’n daag 11 november, es um precies 11 oere 11 in Nederlands Limburg, Noord-Braobant en Wes Duutsjland ‘t carnavalsseizoen begint. Dat gebeurt mèt eupenings vieringe woain zank, dans en buut de bovetoan veure. Dao zint zietinge, bie-einkómste van de carnavalsvereiniginge mèt hun raode van èlf, Prins, Prinses, minister. Dao vinge raeveuringe en optraejes plaats. Op de Vriethof bieveurbeeld, in Mestreech vingk ‘n happening plaats mèt zate hermeniekes, sjpaskapelle en ein aantal Limburgse artieste. In ander dörper vinge carnavalsaovende plaats in de plaatselike dörpshoezer. Hé? De meeste denken, wat staat nou hierboven beschreven? Kort gezegd op de 11de van de 11de begint het carnavalsseizoen. We gingen varen op Hohenlimburg maar natuurlijk wel in het thema carnaval. Op de foto kan je zien dat we leuke attributen aan hadden zoals konijnen oortjes, ninja harnas en leuke sexy ogenmasker.


Hohenlimburg

Zaterdag 18 december

’s-Ochtends vroeg verzamelden wij ons met een grote groep bij de Okawa loods. Het was een mooie licht bewolkte winter ochtend met de belofte van een warm zonnetje. Na een efficënte inpaksessie gingen we onderweg naar Duitsland. Bij de wildwater baan bleek helaas dat het gebouw waar we normaal douchen gesloten was. Gelukkig zijn we bikkels bij Okawa en overleven we het ook zonder warme douches. Nadat iedereen zich mentaal, fysiek en materieel had voorbereid gingen we het water op. Polo had een handig plan opgesteld waarbij iedereen binnen een groepje van mensen van het zelfde niveau dingen kon gaan leren. Ik had zelf heel veel aan zijn tips over surfen op een golf. Helaas hadden we wel een paar drenkelingen, die snel doorhadden dat het nog best koud kan zijn in november. Na veel geleerd en gedaan te hebben deden we ook nog een kano cross om de laatste energie op te maken. Hoogtepunten van de dag was een surfende topo duo en pepernoten. Terug in Eindhoven hebben we heerlijk friet gegeten bij Birgit.