Tripverslag introductieweekend 23 en 24 september

Post date: Oct 22, 2016 10:19:25 PM

Deze intro werd naar mijn idee vooral gekenmerkt door één heel simpel punt dat zowel veel van het goede als het slechte van deze intro met zich mee bracht, namelijk 10 introërs. Ik weet niet of dat echt een record is, maar sinds ik bij de club zit is dat aantal volgens mij nog nooit gehaald. Daarnaast waren we met slechts 5 Okawanen voor het hele weekend, dit gaf een aantal logistieke uitdagingen. Desalniettemin was het introweekend toch een zeer geslaagd weekend, een paar kleine ongelukjes en discussies achter de schermen daargelaten.

Het begon zaterdag met het traditionele introërs zijn te vroeg, Okawanen zijn te laat gevolgd door het ondertussen ook traditionele traag opladen van de trailer en traag inladen van alle auto’s. Nadat uiteindelijk iedereen min of meer een plek gevonden had vertrokken we met zijn alle naar onze eerste stop: Sint Oedenrode.

Eenmaal daar aangekomen deden wij een aantal zwemoefeningen en is daarna de groep in tweeën gesplitst en ging de eerste groep eerst lekker stroom opwaarts varen, geen idee wat daar gebeurd is, was ik niet bij. En de tweede groep mocht onder leiding van Roderik oefenen in een golf. Dit bleek een uitdaging, maar gelukkig wel een goed ontvangen uitdaging. Na een wissel met lunch ongeveer halverwege de dag wisselde de twee groepen om en mocht de andere groep oefenen/omgaan in de golf.

Na deze uitdagende eerste dag vertrokken wij naar een camping waarvan ik nog steeds verbaast ben dat ze ieder jaar weer zo blij zijn ons te zien. Hier aten wij traditionele wraps, gevolgd door kort traditioneel weerwolven. De kou en het gebrek aan muziek dreef ons echter snel de kantine in, waar weerwolven toch niet echt bleek te werken. Na onze interessante avond Duitse campingcultuur zijn wij min of meer op tijd gaan slapen, de meeste van ons in tenten op het gras, een enkeling op een trampoline.

De volgende ochtend waren alle introërs natuurlijk traditioneel traag met opstaan en vertrokken we traditioneel iets te laat richting de Neuss.

Daar eenmaal aangekomen begonnen wij aan onze meest traditionele intro dag bestaande uit, allemaal rechtop het water in zien te komen, beleefde conflicten met slalomvaarders, omgaan in de wals (deze keer met extra bodemsteunen en per ongeluk rollen) en tot slot de afvaart naar het uitstappunt.

Al met al was de intro druk en soms een uitdaging, maar toch zeker een traditioneel succes.