Introkamp voorjaar 2016

Post date: May 25, 2016 5:39:05 AM

Dag 1 (door Chiel)

Deze intro begon als gewoonlijk met een stel Okawanen die te laat waren en een stel intro deelnemers die veel te vroeg waren. Gelukkig gebeurt dit zo’n twee keer per jaar en was ik wel ruim voor de afgesproken tijd aanwezig. Na een interessante heenweg, inclusief lege accu’s, vage instap adressen en een korte omweg om extra messen en snijplanken te halen, konden we uiteindelijk bij Plopsa Coo instappen in de Amblève.

Toen we uiteindelijk allemaal in onze boten zaten besloten we om de groep in tweeën te splitsen. Een groep bestaande uit de meeste Okawanen en Kees, en een groep bestaande uit de introërs met Irene als instructrice en daarnaast met Sfia en mijzelf als extra begeleiding en vissers.

Het water stond gelukkig goed waardoor er genoeg uitdaging was, meer dan genoeg uitdaging voor sommige deelnemers die toch liever niet teveel wilden peddelen om hun keerwater te halen. Afgezien van enkele zwemmers die verder zonder problemen zijn opgevist zijn we uiteindelijk allemaal weer veilig bij het uitstappunt aangekomen waar de introërs hun eerste ervaring kregen in het proberen om zo droog mogelijk om te kleden in een modderpoel.

Afgezien van een enkele hindernis in de vorm van een smal paadje met de trailer ging voor ons allemaal de reis naar het adres van de camping redelijk oké. Tot we volgens de navigatie aangekomen waren. Voor sommigen was de bestemming die de navigatie aangaf genoeg om zo naar de camping te rijden. Maar helaas was dit iets minder makkelijk voor mijn navigatie en daarmee ook voor Chaneequa, die mij volgde met de trailer. Het koste ons hierdoor behoorlijk wat tijd, modder en frustratie voordat wij op de camping aankwamen. Ook al mag ik volgens Kees het wordt frustratie hier waarschijnlijk niet meer gebruiken dus als iemand er nog naar vraagt, het was vooral spektakel, totaal geen frustratie.

Nadat onze auto’s en daarmee ook het avondeten aangekomen waren verliep de rest van de avond als elke andere intro avond die ik tot nu toe als intro commissie heb meegemaakt. Met wraps, weerwolven en een hoop gezelligheid.

Dag 2 (door Chaneequa)

Na een onstuimige nacht waarbij we twee zieken hadden, werd iedereen weer fris en fruitig wakker. Allereerst tijd om lekker te ontbijten met een heerlijk eitje. Na he ontbijt zijn we even flink wakker geschud door een Duitser die ons op vriendelijke noch dringende toon erop wees dat we echt voor 10 uur alles opgeruimd moesten hebben omdat er dan een grote groep kwam…

Na alles te hebben opgeruimd was het tijd om te vertrekken, althans als de campingbaas langs was geweest om netjes af te rekenen. Na een poosje te hebben gewacht konden we eindelijk de weg op en vertrekken richting de Erft. Hier ontmoette we de andere drie okawanen die nog een leuke verassing bij hadden voor onze jarige Tara. Tijd om te smullen en dan snel het water op!

Sommige besloten even een stukje te lopen maar de meerderheid koos toch om naar boven te varen. Na even gespeeld te hebben bij het baantje zagen we de intro kiddoos 1 voor 1 naar beneden komen zwemmen. Veiligheid is zeer belangrijk. Nu iedereen weer in de boot zat besloten Kees en ik (Chaneequa) van Boot te wisselen. De eerste keer ging goed, netjes hoog ingevaren en goed opgekant. Nu was het de beurt aan Kees ook daar ging het goed. Totdat ik omkeek en mijn boot op de kop zag… ohoh… Daar kwam Kees boven, alleen de boot lag nog op zijn kop… Alhoewel ik dus (een keer) niet de eerste ben die ging zwemmen vandaag (#vreugdedansje) was mijn boot het helaas wel. Ik wilde Kees (en mijn boot) niet het gevoel geven dat ze alleen waren en besloot dus ook maar te gaan genieten van een lekkere zwempartij!

Toen we weer allebei in de boot zaten en nog even geoefend te hebben geen ik weer om. Dit maal vastbesloten om te eskimoteren probeerde ik het twee keer maar helaas. Toen was mijn adem op en besloot ik (voor de laatste keer deze dag) aan mijn mooie lus te trekken. Ook mijn Boot genoot van het zwemmen en deed gezellig mee.

Na even op de kant wat foto’s te hebben gemaakt zijn we afgevaren tot de wals waar we hebben gelunchte. Na de lunch besloten een paar okawanen dat het genoeg was geweest voor vandaag en hebben heerlijk op het droge van het zonnetje genoten. De andere okawanen en intro kiddoos hebben gespeeld bij de wals en zijn daarna de rest van de erft gaan verkennen, sommige zowel van boven als onder water.

Na een heerlijke dag was het tijd om de boten op te laden en weer richting Eindhoven te rijden. Waar we na het opruimen nog met wat mensen friet hebben gegeten!

Het was weer een geslaagde intro!

Met Okawaanse groet,

Chiel & Chaneequa