trip verslag: introductiecursus voorjaar 2015

Post date: Aug 30, 2015 9:14:12 PM

Zaterdag om 10 uur, stipt op tijd, kwam ik aan bij de loods van Okawa.

Materiaal werd verzameld, en een zestiental boten werd op autodaken en trailer gebonden. Stevig vast? We dachten van wel, maar onderweg, op de snelweg, 2 kilometer van onze bestemming, waren er toch twee boten die van de trailer vielen.. Gelukkig in een bocht, dus konden we de boten relatief veilig van de weg halen en weer vastzetten. Invaders, je kan er veel van zeggen, maar ze zijn wel stevig.

Aangekomen, omgekleed, en na een korte warming up (schipper-mag-ik-overvaren, warming up of champions) eindelijk het water in! Toen de groep compleet was volgde de eerste oefening: de rivier oversteken zonder om te gaan. Elke keer een stukje stroomopwaarts, waar het water aardig stroomde. We hebben hier aardig wat tijd doorgebracht, niet in de laatste plaats omdat een organisatielid (ik zal geen namen noemen) de autosleutels kwijt was..

Afijn, sleutels zijn weer teruggevonden en we zijn met de hele groep stroomafwaarts gegaan. Toch wel het hoogtepunt was de slalombaan, met lekker snelstromend water en meer dan genoeg gelegenheden om ondersteboven te gaan, iets wat ondergetekende dan ook met groot enthousiastme gedaan heeft. Ook zwemtechniek geoefend, door onder het bruggetje door te zwemmen, voetjes vooruit en dan als een gek richting eddie zwemmen.

Uurtje later verder gevaren, een mooi rustig stukje, gevolgd door een walsje met ruim rustig water er rond omheen. We hebben toen alle boten weer meegenomen, omgekleed en teruggereden richting camping. Tentjes opgezet en begonnen aan het eten. Heerlijk gegeten, en reuzegezellig in het algemeen. Daarna nog een paar potjes weerwolven gespeeld, waarbij de stemming er goed inzat.

De volgende ochtend op tijd opgestaan en ontbeten, waarna we terug gereden zijn naar de plek waar we een dag eerder gestopt waren.

Vanaf daar een stuk stroomopwaarts gevaren richting het slalom parcours, waar nu een paar behoorlijk handige jongens aan het oefenen waren. Er zijn twee groepen gemaakt, elk met een eigen begeleider, zodat iedereen op zijn niveau kan varen en er ook wat minder op elkaar gewacht hoefde te worden. Verder geoefend met oversteken, eddying-in, eddying out.. En na grofweg een uurtje of anderhalf terug gevaren naar de wals, tijd voor lunch!

Daarna nog een tijdje blijven spelen bij de wals en toen het resterende deel van de rivier afgevaren, richting Rijn. De waterstand was hoog, en het laatste deel was niet erg moeilijk, maar zeker wel leuk om te varen.

Na een paar honderd meter Rijn het haventje ingevaren, en dat was het einde van het kanoen. Maar nog niet het einde van het weekend: de terugweg was erg gezellig, Roderik heeft zich van zijn meest fotogenieke kant laten zien, en na het opruimen bij de loods van Okawa is het grootste deel van de groep gebleven voor tafelfriet (een heuse cultuurshock voor de internationalen onder het gezelschap) bij Anton thuis.

Long story short: Superleuk, complimenten voor de organisatie van Okawa, ik heb me ontzettend vermaakt en veel geleerd!

Waterige groet,

Wouter