Mava met zonder René

Post date: Dec 1, 2015 10:17:37 PM

Na zaterdag te horen te hebben gekregen dat René al bij Mava was, besloot de rest om toch maar zondag te gaan varen zonder René. Om half 10 verzamelde we (Ellen, Harm de grote, Lange staart Martijn, Bram, Sfia, Chiel, Polo, Irene & Ik) bij de loods. Hier de benodigde spullen gepakt en doorgegaan naar het zwembad waar we de boten gingen opladen. Na flink wat discussiëren over een luxe probleem, welke van de 5 auto’s gaan nu rijden… zijn we vertrokken richting Mava. Na wat sightseeing wegens een omleiding snel omkleden en lekker het water op. De eerste drop ging goed en na hier nog wat te hebben gespeeld en geoefend met traverseren/keerwater varen was het tijd om ook de volgende drop te bedwingen. Helaas liep dit voor mij iets anders af en besloot ik maar op aan de lus te trekken en een stukje te gaan zwemmen. Na beneden wat te hebben geoefend en goed gekeken te hebben naar hoe de ervaren Okawanen de wals bedwingen al mijn moed bij elkaar geraapt en het ook maar eens geprobeerd.

Na een lunch op het droge en Chiel voorzien te hebben van warme kleren (want alleen een wetsuit en een te groot anorak bleek niet warm genoeg te zijn in november…), weer snel de boot in om te starten aan de tweede sessie. Waar bij ronde 1 de eerste drop easy was lukte het me dit keer niet. Zwemronde 2. Ook de derde zwemronde liet niet lang op zich wachten… Daarna door naar de tweede drop die dit keer wel goed ging. Na de succesvolle eerste keer in de wals begon het te kriebelen en heb ik de wals nog een aantal maal succesvol bedwongen. En een keer iets minder succesvol wat resulteerde tot mijn eerste rol op Mava!!

Gelukkig was Chiel zo attent om ook nog even te gaan zwemmen zodat ik me niet zo eenzaam voelde. Ook ik kon me niet inhouden en wilde nog een keertje heel graag gaan zwemmen. Na de 4de keer in het toch wel koude water te hebben gelegen zijn we maar lekker gaan douchen en omkleden. Tijdens het opladen van de boten ook nog een Belgische meneer geholpen met het duwen van zijn auto en daarna weer terug naar Eindhoven. Om de dag in stijl af te sluiten zijn we no met de meeste een Pizza wezen eten bij Bram onder het genot van een filmpje.

Chaneequa