Weekendje Tsjechie

Post date: 07-Sep-2014 20:38:35

Donderdag. Het plan stond als een huis. Tsjechië. De Devils Extreme Race. 500 Tsjechen komen onder de wodkaflessen vandaan gekropen om drie dagen lang te kanoën op de Vltawa. Drie dagen spuit het naar rottende planten stinkende water onderuit de stuwdam van Lipno. Er wordt geraced en met name ook gefeest op het blubberterrein een stukje boven de "Bloody Hand" stroomvernelling.

Vrijdagavond na de nodige friet (dank Ellen!): Harm, Bram en Martijn niet in Martijn's 10 jaar oude Ibiza, maar in Polo's gepimpte ride incl. chauffeur. Ook de TomTom liet afweten want de volgende ochtend na de nodige havermout lagen we in de Sanna (red: Oostenrijk). En daarna in de beneden Oetz. Toen Martijn zich eindelijk herinnerde waar die stuw ook alweer zat was dat genoeg reden om het nog een keer af te soppen.

Leuk, maar Martijn wilde toch iets met die Bloody Hand. Onder het genot van een volle maag met pasta met rauwe groentensaus zonder prei de volgende dag omhoog naar de Venter Ache. Naar Okawaanse traditie Polo voorop en vriendelijk zwaaiend vanonder de horizon lijnen. Score: Martijn met snel opzwellende vingers met dank aan de oever van het keerwater die plotseling veranderde in een bowlingbaan van rotsblokken; Harm met een splinternieuwe vrees voor grote hoogten na een intrigerende omdraagpartij; Bram aangenomen bij het ministerie van Silly Walks met een zielig teentje.

Helaas, ook Polo moest het verduren op de Boven Oetz. Na zo'n tripje Noorwegen kent hij duidelijk zijn eigen kracht niet meer en trok hij ook zijn tweede peddel rap in tweeën. Reservepeddel en na een pinsituatie/onderspoeling op advies van Martijn overleefd te hebben, was het enthousiasme om in de regen de natte zut nogmaals aan te trekken wel weer over. Dus toen maar weer 800km terug naar Eindhoven!

De statistieken:

- 4 trajecten, 5 runs, 0 zwemmers, wel de nodige kickflips;

- twee dikke vingers, een ontstoken teen, twee kapotte peddels;

- 1 pak havermout met soja melk verslonden met wisselend success;

- 1 net gemist arrestatiebevel wegens vermeende wanbetaling van campinggelden door de Riffmeister;

- 2000 km op de teller van Polo erbij;

- Martijn en Harm weten nu alles van Webers en White Hookers voor in je auto;

Tsjechië? Volgende keer weer naar Oostenrijk.