Tripje naar de Erft

Post date: Nov 26, 2014 7:28:34 PM

Op zondag 12 oktober vertrokken Sfia, Martijn, Bram, Michael en ik naar de Erft. Toen we 5 minuten in het water lagen, ging het al mis. Ik probeerde te eskimoteren, op vlak water zelfs, maar tja, dat lukte niet, anders had ik dit stukje niet hoeven schrijven. Daarna ging alles best vlotjes. Martijn, Michael en Sfia gingen bij het slalom stuk al vrij hoog varen, terwijl Bram mij bij het rustigere water het traverseren ging leren, wat al vrij snel goed ging. Vervolgens zijn we verder gevaren en natuurlijk even gaan spelen in de wals. Bram, Martijn en Michael gingen trucjes uithalen waar ik de namen nog niet van weet. Sfia was ook heel goed bezig. Met trainen en met zwemmen, maar niet als eerste dus had het geen consequenties. Ik was peddel pendelaar voor Sfia aan het spelen terwijl ik af en toe ook probeerde te traverseren. Dat ging goed, totdat er een Duitser onverwachts voor mij schoot en ik dus verder dreef in het keerwater dan gepland. Toen zat ik in de wals, per ongeluk. Achteraf best wel kicken, want ik vond het al een mirakel dat ik überhaupt niet omgegaan was toen mijn puntje de wals aanraakte. Uit de wals komen is echter een ander verhaal… Tweede keer zwemmen voor mij.

Nadat we uitgespeeld waren, zijn we de erft verder afgevaren. Geen probleem gehad tot het “gevaarte onder de brug”. Goeie tip van Sfia: Keien rijen met je hoofd is geen goed idee, zelfs met helm niet.

Natuurlijk hadden we maar één auto bij, dus hebben Sfia en ik de mannen laten lopen terwijl wij ons warm gingen houden, entertainment waren voor wandelaars en fietsers en alvast een poging deden om sneller klaar te zijn met omkleden. Dat laatste lukte niet echt. Toen we allemaal onze droge kleren weer aanhadden gingen we nog even iets eten. Nou weet ik dat mijn Duits niet zo fantastisch is, maar dat scharf in het Duits ook echt pittig is, dat had ik er toch wel uit moeten halen. Zeker als Michael erbij is. Beetje jammer dat ze hete pepers over de spaghetti gingen gooien. Martijn vond het helemaal niet zo scherp, dus terwijl wij van onze koffie en ijsjes aan het genieten waren, kreeg Martijn een hete peper als toetje van de ober, waar hij nog vrij normaal een hapje van kon nemen. Sfia was het gelukkig met mij eens dat hete pepers te heet zijn voor een mens, maar als Bram gewoon een hapje kon nemen, dan zou zij dat ook doen. Dus toen stond Sfia in de fik.

Na nog een beetje gekloot met het betalen omdat we ineens niet konden pinnen, zijn we naar huis gereden. Mooie dag gehad en Martijn heeft nog foto’s gemaakt, dus misschien zien we die binnenkort ook nog verschijnen.

Mirthe