Workshops van De LUK

Post date: Mar 20, 2013 8:53:00 AM

Luk, wie is Luk nou weer hoor ik je denken? Nou, LUK is de Leuvense Universiteits Kanovereniging, en daar zijn we op 16 maart heen geweest voor een aantal interessante workshops. Een 5-tal Okawanen stond na wat omzwervingen over het Leuvense universiteitsterrein fris en fruitig klaar om het een en ander op te gaan steken van onze Belgische collega's.

We begonnen met een workshop over takels bouwen. Waar heb je een takel voor nodig, welk material heb je nodig, wat voor knopen moet je leggen en hoe moet je die takel zelf nou eigenlijk opbouwen?

Toen we alle ins en outs over takels wisten, gingen we door met het outfitten en repareren van boten. Aangezien we met 4 Reservebelgen en 1 Noorderling waren, begon de Noorderling het tijdens deze workshop toch wel zwaar te krijgen om alles te volgen. Gelukkig konden we hem uitleggen wat een tournavis en een moesje waren...

Hierna was het tijd om wat boten uit te gaan testen. Enkel Elise was zo dapper om het koude Dijle water te gaan trotseren en een aantal boten te gaan testen (in een droogpak weliswaar :) ).

Daarna was er nog een theoretische workshop over het lezen van het water en het herkennen van gevaren op het water, waarna we de avond afsloten met een goed bord spaghetti.

Onze Vlaamse collega's blijken erg gezellig, en ondanks de taalbarriere die er af en toe blijkt te zijn, hebben we een erg leuke dag gehad in Leuven!

Als je nou denkt "ja hé, das een kort stukje, nou weten we nog niet wat jullie allemaal geleerd hebben", dan moet je nog even geduld hebben tot de Keerstroom klaar is!