Kom trainen tijdens de sportkaartvrije week!

Post date: Jan 8, 2013 1:19:46 PM

Heb jij altijd al willen kajakken, maar ben je er nooit aan toe gekomen? Of ben je gewoon benieuwd of kanovaren wel iets voor je is? Dan is dit het goede moment! Op maandag 14 januari, in de sportkaartvrije week van het studentensportcentrum, kun je bij Okawa een vrijblijvende training volgen. In deze training leer je de beginselen van het kajakken: voor- en achteruit varen en bochten maken, maar ook bijvoorbeeld leren eskimoteren (weer boven komen zonder uit je boot te stappen als je per ongeluk omgevallen bent) behoort tot de mogelijkheden.

Bij Okawa wordt er vooral aan wildwatervaren en freestyle gedaan. Wildwatervaren spreekt voor zich: hoe kom je in een kano heelhuids een rivier af. Bij freestyle ga je in je kano verschillende moves doen, zoals bijvoorbeeld een salto. Dit kan op vlak water (zoals het zwembad waarin we twee keer per week trainen), maar ook in een rivier in een wals of op een golf. Onze trainer (René Boom) is momenteel Nederlands Kampioen freestyle, dus dat zit wel goed. Verder is het ook altijd leuk om af en toe een spelletje te spelen tijdens de training, zoals bijvoorbeeld kanopolo (lijkt op waterpolo, maar dan in een kano). Wil je meer weten over wat we allemaal doen, neem dan een kijkje bij de tripverslagen of bij de foto’s.

De training van maandag 14 januari begin om 21:30u en duurt tot 23:00u. Behalve je zwemkleding en een handdoek heb je verder niks nodig. We vinden het fijn als je even laat weten dat je komt, zodat we kunnen zorgen dat we genoeg boten hebben, maar je kunt ook gewoon langs komen als je niet aan mailen toekomt.