Trainingen en techniek

Op deze pagina staan eerst een aantal technieken beschreven. We beginnen met een aantal algemene technieken, zoals bijvoorbeeld eskimoteren. Elke kanoër moet dit onder de knie hebben. Daarna gaan we verder met wat technieken voor gevorderden, die je kunt gebruiken om nog beter te gaan varen. Deze technieken zijn opgesplitst in wildwater (rivier) en freestyle technieken.

Omdat we eens in de twee weken zelf training geven, staan onderaan deze pagina een aantal trainingen beschreven, zodat je wat inspiratie op kunt doen voor als je zelf een training moet geven. Als je nog nooit meegedaan hebt aan een training, kun je hier mooi kijken wat we eigenlijk zoal doen bij een training.

Algemeen

Eskimoteren
Eskimoteren is na het vooruit en achteruit varen en bochtjes maken het eerste was je leert bij kanoen. Het is namelijk erg handig om je boot weer rechtop te kunnen zetten zonder uit te stappen.
Het is het fijnste om eskimoteren gewoon samen met een instructeur te leren in het zwembad. Als je toch alvast de theorie wil leren, kun je onderstaand filmpje bekijken.


Wildwater techniek

De mensen van Gene 17 hebben een heel aantal filmpjes op YouTube gezet waarin ze aantal wildwatertechnieken voor gevorderden uitleggen. Erg interessant! Hieronder kun je er alvast eentje bekijken.


Freestyle techniek

Onze allereigen Mr Freestyler beschrijft in elke Keerstroom weer een nieuwe techniek. Deze stukjes staan hieronder nog eens gecopieerd.

Cartwheel

De cartwheel is een move waarbij de boot een radslag maakt in het water. Zoals de regels van de "International Canoe Federation" stellen:

[Two consecutive ends in the same rotational direction, and both ends at a vertical angle between 45° and 100°.]

Deze levert per kant 30 punten op, hierbij kun je ook nog eens bonus punten verdienen door deze "clean" of "super clean" uit te voeren. Hierdoor kun je nog eens 10 of 20 punten per move erbij verdienen! Allemaal leuk en aardig, maar hoe gaat het nou allemaal in zijn werk: Hoe krijg je zo'n cartwheel nou correct uitgevoerd? We delen hiervoor de Cartwheel in een aantal stappen op:

-inzet van de voorpunt
-kantwissel
-inzet van de achterpunt
-het verbinden van meerdere cartwheels

Inzet van de voorpunt

Het inzetten van je voorpunt om een cartwheel te maken opent de opzet voor je volledige move, het is dus erg belangrijk dat je dit dus goed onder controle hebt!

Neem een paar slagen voorwaarts om een beetje snelheid te krijgen, kant daarna je boot op tussen de 45 en de 75 graden. Belangrijk is hierbij dat je ten alle tijden stabiel blijft, en niet in een hoge steun moet vallen! Tordeer hierna je romp zo ver mogelijk zodat je schouders evenwijdig aan het water komen te liggen. Plaats nu je peddel parallel aan je boot in het water met het achterste blad plat op het water.

Nu kun je al je opgespaarde energie los laten: Duw je voeten nu het water in door je gewicht naar voren te verplaatsen, je romp terug te draaien en met je peddelblad druk te zetten OP het water.

Kantwissel

Nu je achterpunt omhoog komt zul je ervoor moeten zorgen dat je je achterpunt netjes het water in kunt snijden. De truc hierbij is om je boot geleidelijk naar de andere kant op te kanten. Dit noemen we de kantwissel. Dit geeft hetzelfde gevoel als tijdens de alom bekende buikspier oefening.

Inzet van de achterpunt

Nu je op je voorpunt staat moet je verder draaien om je achterpunt in het water te snijden. Gebruik hierbij je andere peddelblad dan waarmee je begon en kijk over je schouder naar de kant waar je naar toe wilt draaien, tordeer hierbij je bovenlichaam in de draai richting van je cartwheel. Let bij het insteken van je achterpunt goed op dat je boot tussen de 45 en de 75 graden blijft. Ga je elke keer over de kop bij deze stap, dan is je kantwissel te groot geweest. Is je cartwheel te laag, dan is je kantwissel te klein.

Het verbinden van meerdere cartwheels

Zodra je achterpunt in het water is gedraaid is het tijd om je peddel weer klaar te leggen waar het allemaal begon: vlak op het water, parallel aan je boot. Tordeer je romp weer in de draai richting van je cartwheel en leg je peddelblad weer voor op het water. Ook hier vind weer een kantwissel plaats. Vanaf hier begint alles weer van voor af aan!

Komende training zal ik jullie natuurlijk nog niet allemaal honderden cartwheels zien maken, het blijft een move waarop je moet trainen, de spieren die je tijdens het cartwheelen gebruikt zul je zeker moeten trainen!

Tot op het water!

Mr. Freestyler

Loop

Elke keer als ik weer rustig wil gaan trainen, pak ik m'n bootje uit het rek, pak m'n peddel, rek m'n nek even, wil instappen, maar dan: "Mr. Freestyler! Kun je mij helpen door me in het water te duwen om te loopen?" Geduldig stap ik dan weer uit mijn boot en help iedereen het water in… Maar hoe gaaf is het als je zelf kunt loopen, vanaf het startblok, of nog mooier, vanuit een bowstall! Hieronder staat het geheim uitgelegd tot de fijne kneepjes van die "Huge Loop" waarbij je haren nog maar net over het water scheren!

De Loop is een spectaculaire move waarbij je een salto maakt met je kano. Zoals de "International Canoe Federation" vast heeft gesteld: Two consecutive ends over 70 degrees from bow to stern where the boat remains facing the direction of the water flow, starting and finishing facing upstream. The boat does not touch the water at one point of the execution (air loop).

Deze move levert je 50 punten op tijdens een wedstrijd, maar door een Air of een Huge bonus te scoren kun je nog eens 30 of 40 punten erbij verdienen!

Maar hoe zit het allemaal? Hoe kun je die boot nou uit het water krijgen terwijl je zelf in de boot zit? En dan moet die boot nog een salto maken! Geen nood, hieronder staan de verschillende stappen waarin we de loop gaan verdelen:

-Inzet van de voorpunt
-"Pop" moment
-Inzet van de salto beweging
-Afmaken van de salto beweging
-De peddel, waar hou ik die?

Inzet van de voorpunt

Om een Loop te maken zul je met je voorpunt in het water moeten komen. Dit is natuurlijk anders op het vlakke water dan in een wals. Op het vlakke water kun je vanuit een double-pump werken (Begin van de Cartwheel - zie de vorige keerstroom). Zodra je op je voorpunt staat is het belangrijk dat je balans kunt houden want vanaf deze positie zul je "pop" moeten creëren om de loop te gooien. Dit doe je door je voeten steeds het water in te duwen en elke keer als je omhoog en omlaag dobbert dit effect probeert te versterken om zoveel mogelijk "pop" te krijgen.

Wat misschien nog wel makkelijker is, is vanaf het startblok het water in springen waarbij je met het wel of niet weg duwen van je benen de insteek hoek van je boot bepaald. Deze moet tussen de 60 en de 80 graden liggen. Als je een grotere hoek dan 80 hebt, dan val je voorover.

Op het wildwater werkt het allemaal anders. Daar moet je de wals gebruiken om op je voorpunt te komen. Omdat elke wals anders is, kan ik hiervoor niet een precies recept voor geven; maar ik doe mijn best! Zoals voor elke move zul je om je loop in te kunnen zetten eerst boven op de wals moeten komen om je voorpunt in de wals te steken. Dit doe je door van boven op de wals naar beneden te "glijden" waarbij je lichtjes voorover hangt en je door kleine achterwaartse slagen ervoor zorgt dat je boot recht ligt en niet te snel naar het dal toe glijdt. Als je voorpunt precies op de juiste plek is schop je je voeten het water in om je voorpunt onderwater te duwen.

Afhankelijk van de wals heb je de ideale plek om je voorpunt in te steken op een andere plek zitten; dit zul je bij elke wals moeten aanvoelen waar deze plek zit. Wordt je direct over de kop gegooid zonder dat je het gevoel hebt dat je omhoog geduwd wordt, dan zit je te veel in het schuim, en zul je meer richting het groene gedeelte van de wals moeten prikken. Wordt je daarentegen helemaal onderwater geduwd en schiet je achteruit uit de wals zonder dat je echt omhoog geduwd wordt; dan zit je teveel in het groene gedeelte van de wals en zul je meer in het schuim moeten inprikken.

Pop moment

Het "pop" moment is niet het moment van "de doorsnee algemeen bekende muziek" maar het moment waar je de energie om de lucht in te komen vandaan moet halen! Hoe doe je dat dan?

Dit is eigenlijk voor het vlakke water hetzelfde als voor het loopen in een wals: Zodra je boot op het diepste in het water zit ga je rechtop staan in de boot met je armen omhoog kijkend naar de horizon; De energie uit de pop van je boot duwt je nu naar boven waardoor je uit het water komt. Tijdens deze beweging is het heel belangrijk dat je hoek van je boot t.o.v. de wals niet verdraaid; anders schiet je boot ineens zijwaarts onder je vandaan!

Inzet van de salto beweging

Nu komt het interessante deel! De boot moet over de kop heen vliegen! De energie uit de "pop" moet je nu omzetten in een draaibeweging. Vanuit de staande positie die je hebt tijdens de pop gooi je je lichaam voorover om de draaibeweging in te zetten. Dit moet je doen voordat de boot op het bovenste dooie punt van je pop is. Hierbij geldt, hoe later, hoe hoger je loop zal zijn. Maar je moet nog wel voldoende draaibeweging in kunnen zetten. Oefenen hiervoor is de boodschap!

Afmaken van de salto beweging

Nu hangt je boot op de kop en je neus plakt tegen het spatzeil aan, maar je kunt nog steeds niet loopen?!?! De sleutel tot succes zit hem in deze stap, het afmaken van de salto beweging.

Om te voorkomen dat je draaibeweging stil valt precies als je op de kop hangt, en dus steeds op de kop het water weer in valt, zul je de boot verder moeten laten draaien. Dit doe je door je benen van je af te duwen, je boot komt dan in plaats van op de kop, weer met zijn achterpunt in het water waardoor je gemakkelijk een mooie landing hebt. Het wegschoppen van je benen moet direct na het inzetten van de salto beweging volgen om een mooie vloeiende beweging te krijgen. Ook tijdens deze beweging moet je ervoor zorgen dat je boot niet verdraaid met je heupen om te voorkomen dat je zijwaarts om gaat tijdens de landing.

De peddel, waar houd ik die?

Je peddel is het verlengde van je lichaam; tijdens de pop gooi je je peddel omhoog om direct de draai er mee in te zetten; op dit moment volg je je peddel met je lichaam, hoe hoger je peddel hoe hoger je pop. Tijdens het afmaken van de Loop kun je, vooral op het vlakke water, je peddel gebruiken om de laatste aantal graden van je loop af te maken door te trekken aan beide peddelbladen tegelijkertijd als je je benen uitstrekt.

De mooiste loops komen natuurlijk pas na velen malen oefenen. Succes daarmee!

Tot op het water!

Mr. Freestyler

Trainingen

Hieronder staan een aantal trainingen die Okawanen bedacht hebben. Moet jij training geven en ben je op zoek naar inspiratie, of ben je gewoon benieuwd wat er in het verleden gedaan is aan trainingen, neem hieronder een kijkje.


Comments